fredag 22 mars 2013

Veckans nyhet v.12

Cypern har börjat att få en ekonomikatastrof. Dom har investerat pengarna som dom har lånat utav andra länder. Cypern är nämligen medlem i EU, så dom använder euro. Det är därför så många har gett dom så mycket pengar.  På grund utav detta har Cyperns banker stängt några banker för att dom ska spara pengar. Och detta skapar uppror mot bankerna. Det är väldigt många småföretagare som inte får ta ut sina pengar från bankerna. 
Dom från Cypern drömmer om att få sitt land rikt igen, för Cypern är ett väldigt vackert land och det har så mycket att erbjuda. 

Jag tycker att detta inte är okej. Tänk om du har runt 10000 euro på banken, och du får inte hämta ut dom. Det är ju en hel förmögenhet, och när du behöver dina pengar så får du inte hämta ut dom. Det är ju en katastrof! Om jag hade vart dom som bestämmer i Cypern, då hade jag gett ut alla pengar till dom som äger dom. Sedan hade jag begärt ett lån av EU och sedan ta ansvar på pengarna. Kanske inte slösa upp allting, utan att spara en del utav pengarna. Sedan när ekonomin har växt och blivit större, då kan man börja leva som vanligt igen. 

http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/cyperns-ekonomi-ar-helt-djupfryst_8015130.svd





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar