fredag 8 mars 2013

16 000 års gammal nyhet om Falklandsvargarna.


Falklandsvargen är en släkting till vargen som levde på Falklandsöarna.Forskarna tror att dom först har vart på fastlandet vid Argentina.  Falklandsvargen dog ut på 1800 talet på grund utav engelsmännen som levde där utrota dom. När englesmännen kom dit så tänkte dom " hur har vargarna kunnat komma hit till denna ö? det är 45 mil från fastlandet, hur är detta möjligt?" 
Nu för en vecka sen har man löst mysteriet om hur dom kom hit. Det visar sig att när Falklandsvargarna kom till ön år för 16 000 år sedan, gick över isen för då för 16 000 var det istid, så vargarna hade gått över isen, men dom hade också simmat i havet , för att den tjocka isen hade dragit åt sig så mycket vatten så det inte fanns så mycket vatten kvar. Så vargarna hade kommit över utan problem.



http://www.jaktojagare.se/aktuellt/mysteriet-med-falklandsvargen
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5463609

Jag tycker att detta är väldigt roligt, för man har förstått att vi människor har utvecklas med forskningen. Englesmännen kom inte på att dom hade gott över isen, men de kunde vi komma på nu. När per sa att vi skulle gissa vad det var som hade gjort att dom kom över till ön från fastlandet, så kändes det så självklart när man kom på att det var istid. Jag skulle vilja veta hur vargarna såg ut, om dom va större en dom vanliga vargarna, eller var dom mindre? Det var kul att dom kom på hur dom kom över. För detta har människorna tänkt på ganska länga kan man sig :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar