torsdag 19 mars 2015

Idrott självkänsla anteckningar.

Jämförelse
konsekvenser
andras tankar
popularitet
barndom / uppväxt
inre kritisk röst
mycket tjejer på ytan / skitsnack
inte kunna va sig själv
bekräftelse
högs tankar om sig själv
shälvförtroende = handling
självkänsla= känner
misstag - man blivit ett misstag
mobbare dålig självkänsla, vvill känna sig större
våld - utåtreagerande
inotaggerade - slår på sig själv , skära sig mm
gemensamt - mår dåligt
tjejkompis - mer känslor mot killkompisar
kunna prata om de - killar inte för killkompisar
föräödrar - måste ha regler annars dricka, droger testa olika saker. sena kvällar
utseende - måste vara snygg - mkt kompisar - hög status - passa in - kropp
höga krav
gå på en inje, inte kan njuta av
positiv
glad
bra på att lyssna
bra på att sjunga
bra självförtroende
anabola sterioder
respekt
snygga starka stora
hjärtproblem
psykiska biverkningar : agrgresivitet deprission självmordstankar alcoholmissbruk , ångest och humörsvängningar
misshandel mot nära, påverkar omgivning
Man 20 år smal och även missbrukare av narkotika. Klara av att göra brott .
Urin - blodprov
dopningsbrott
fysiska beverknigar kilar : accne, bröstmjölk, bröstförstorning och testikelproblem-
Tjejer : minskade bröst, skägg problema att få barn, ingen mens och fosterproblem.
när man slutar blir man svagare - dåligt självförtroende - depression

Självkänsla är hur vi människor ser på oss själva, hur vi tycker vi själva är. Människor kan ha både bra och dålig självkänsla. Om man har en bra självkänsla så har man accepterat sig själv för precis den man är, man kanske inte har den perfekta kroppen eller de bästa betygen, men man är nöjd ändå med sig själv eftresom det är den du är, man kan även glädjas åt andra prestationer även om du inte har det som någon annan har.  Men om nu har en dålig självkänsla så är du inte alls nöjd med dig själv. Du jämför dig själv med alla andra och önskar att du hade de saker som dom har, vilket inte alls är bra eftersom dom flesta blir nästan alltid besvikna, detta kan handla om både utseende eller prestation. Alla människor ser ut på ett speciellt sätt, vi alla har olika slags kroppar. Om du har t.ex en ganska kurvig kropp, så kommer du ALDRIG att kunna få den där smala och raka kroppen, detta gör att många blir väldigt besvikna på sig själva och hatar sig själva ännu mer än va dom gjorde förut. Men detta går att fixa.

Om du har en dålig självkänsla så kan du träna upp den, men du måste kämpa för det. Självklart tror jag varenda människa i värden har jämfört sig själv med något som man själv inte har och önskat att man hade det. Men det är inte så det behöver vara, man kan träna upp det och få bort dessa tankar. Det är som en kondition, om du sitter och inte gör någonting så blir det inte någon skillnad, men om du börjar kämpa för att bli bättre så kommer du se resultat. Man kan träna upp sin självkänsla med hjälp utav olika saker. Det finns t.ex en bok som kallas " jag är bra boken ", den går ut på att man ska skriva 3 saker varje kväll som har vart bra under dagen, bra saker som har hänt eller som du själv tycker att du har gjort bra. På detta sätt så kommer din självkänsla att öka, sen kan du kolla tillbaka på alla sidor i boken och glädjas av allt bra som du själv har gjort. På detta sätt älskar du dig själv mer.

Alla snackar hela tiden om hur man ska se ut i dagens samhälle, att man ska vara lång och smal och solbränd. Det är så många som strävar efter detta och mår så dåligt över att dom inte ser ut som alla modeller gör. ( även om hälften är phootoboth ) . Jag tycker att detta är helt fel, varför kan man inte bara få se ut som den man är och vara okej med det? Jag tycker inte att det ska få finnas några skönhetsideal över huvud taget, jag tycker att alla ska få vara den man är. Tjock, smal, lång, kort, svart, vit osv... Vi kan inte ändra på den vi är. Så varför försöker vi ens? Är det inte bättre att man bara försöker acceptera den man är och gå vidare och vara lycklig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar