onsdag 11 mars 2015

Fysik prov.

1. E
2. C
3.A
4.Eftersom ljudets hastighet går långsammare än ljusets hastighet. Ljusets hastighet går i 300 000 km/s, medans ljudets 340 m/s.
5. A.
6. Jag tror att det är A eftersom att elektroner vill alltid ta den snabbaste vägen igenom en ledning, och det visar ritning A.
7. Eftersom att lampan inte kräver mycket ström alls.
8.
a) Växthuseffekten är den effekten som hjälper jorden att hålla kvar sin värme. Jorden värms upp inne i jordkärnan utav stålar som kommer ifrån solen, och ifall växthuseffekten inte skulle fungerat skulle denna värme bara åka ut i rymden, men växthuseffekten gör att denna värme stannar kvar, denna värme stannar kvar i atmosfären som ett skal runt jorden. Vilket är bra!
b) För att minska utsläpp till växthuseffekten så tycker jag att man ska sluta köra bil på dom sträckorna man kan gå. Det finns många som använder sig utav bilen även när dom inte behöver det. Jag tycker även att folk kan börja köpa el bilar eftersom dessa bilar inte släpper ut koldioxid som bidrar till växthuseffekten.
9. En fysisk förklaring till detta kan vara att när solen stiger så blir det varmt, och varm luft stiger, och då behöver det fyllas på med luft under detta, och då börjar det att blåsa.
10.
11.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar