onsdag 6 februari 2013

Växthuseffekten skapar katastrofer!

Växthuseffekten gör att det blir varmare på jorden, temperaturen stiger. Isen smälter. Havsnivån stiger. Detta måste ta stopp!

Problemet uppstod på grund av växthuseffekten. Växthuseffektens strålar har studsat tillbaks till jorden på grund av att vi släpper ut dåliga avgaser och kör mycket bil. Avgaserna som vi skickar ut har lagt sig som ett lager i atmosfären. Detta gör att strålarna studsar tillbaka, och att det blir varmare. Om vi fortsätter såhär kommer temperaturen här stiga mellan 1,5- 5,8 till år 2100. Isen smälter och vattennivån stiger. Detta leder till små översvämningar. Så det är inte några större klmatförendringar här i norden. Men för dom som bor runt ekvarton kommer få torka och skördekatastrofer. Det kommer stiga otroligt mycket runt evaton.
Jag har jobbat mycket med detta i skolan och hört mycket om detta på tv:n. Det är lite läskigt att vattnet ska höjas.Jag bor i Glommen. Det ligger precis vid havet, det kommer förmodligen ligga under vatten om 100 år.

Jag tycker att man skulle kunna åka mer buss, för när vi åker en person i en bil så kommer det ut mer avgaser. Eller så kan man samåka med varann, så åker man flera i en bil. Vi skulle också kunna sätta ut fler vindkraftverk.Dom är både effektiva och miljövänliga. Man skulle även kunna köpa miljöbilar. Så hjälp mig att rädda människorna runt ekvarton! Fort!

4 kommentarer:

  1. Bra text bra rubrikval, Några stavfel men annars mycket bra text.
    Man vill läsa vidare på detta inlägg för att rubriken var lockande :)

    SvaraRadera
  2. Väldigt bra rubrik man vill läsa vidare hittar ett eller två stavfel men annars en väldigt bra :D

    SvaraRadera
  3. Den var bra men tänk på stavningen och särskrivningen mer dit sär barn. puss hejdå im out !! :*

    SvaraRadera