torsdag 9 januari 2014

Min idrottshall är borta.

Jag är en elev på Skogstorpsskolan, den 29:e december brann vår skola ner. Klockan 2 på natten ringde brandlarmet i gympasalen, brandbilar kom till skolan.  Dom tror att det har brunnit i en timma ungefär. Men redan då var det försent att rädda gympasalen. Eftersom 8:ornas och 9:ornas korridor ligger PRECIS jämte skolan så försökte dom rädda skolan istället. Dom jobbade hela natten och lyckades att rädda själva skolan utan skador.

Polisen skall nu utreda händelsen. 80% utav alla nerbrända idrottshallar i Sverige har varit mordbrand. Så det kan förmodligen vara det här med. Men dom som gör detta förstår inte konsekvenserna. 480 elever står nu utan gympasal. Det tar tid innan vi hittar någon ny idrottshall som vi får åka buss till, och det kostar riktigt MYCKET pengar.  Den nya hallen som dom skall bygga ska kosta cirka 30 000 000 kr. Som tur va så var denna hallen försäkrad. Försäkringen skall betala 20 000 000 - 25 000 000 kronor. Dom andra 5 miljornerna ska kommunen förmodligen betala. Men dom 5 miljonerna skulle vi gärna velat ha till annat, inte till någon mordbrand?  Hela skolan är ledsen... Det är så synd om det är någon som har tänt på gympasalen, för det är så onödigt. Vi kommer inte ha gympa på flera veckor. Jag vet att det är många i min klass som tycker det är ett utav de roligaste ämnena, för man får röra på sig.

Våra lösningar som vi kommer ha nu under 3 terminer är att vi skall åka ut med bussar till Morups idrottshall och ha gympa där en gång vi veckan. Varje klass ska ha 2 lektioner varje vecka. Så den andra gången skall vi vara ute och ha utegympa. Eller ha teori inomhus. Men framför allt att alla hjälper varann med att sköta sig i bussarna och INTE klaga. Nu är det som det är, så alla får hjälpa varann.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar