måndag 20 januari 2014

Buddhismen.

1.  Man säger att prins Siddharta hade 3 olika liv. Han föddes år 560 f.kr. Då bestämde Siddharas pappa att han skulle leva utanför allt religöst. Så han bestämde att han skulle låsa in han i palatset, där fick han barn och en hustru. Han levde bra och rikt. Men prinsen hade många tankar om livets mening. Så han bestämde sig för att lämna palatset och ta reda på hur de känns att vara fattig, och på det sättet kunna ta reda på hur livets mening sa. men efter att ha levt fattig fick han ändå inga svar. Så då bestämde han sig för att be tills han når Nirvana. Detta gjorde han och blev där efter Buddha.

2. Han levde i ett liv som extremt fattig och som extremt rik.

3. Han mediterade under en lång tid under det heliga bodhiträdet.

4. Buddha hade 4 olika punkter i sin lära. Dem kallades " de fyra sanningarna ".  Han sade att allt är lidande , från födseln till döden.

5. Dom olika riktningarna är vägen till att nå Nirvana. Dem är : Rätt tänkande,  rätt strävan , rätt liv, rätt handlade, rätt tal, rätt beslut, rätt tro och rätt försjunkande.

6.  Munkar är män som är riktigt troende. Munkarna måste genomgå en prövtid innan dom blir riktigt munkar.  Det är att dom är rakade på huvudet och klär sig i brandgula kläder. Och det är först vid 20 års ålder som dom blir munkar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1. Buddha säger att lidandet kan upphöra om du inte behöver återfödas, och detta händer om du inte uppnår Nirvana.

2.genom dom olika riktningrana.

3. Rätt kunskap, rätt sinnelag, rätt tall och rätt handlande.

4. Nirvana är när man inte behöver återfödas och när man inte nehöver plågas längre, där man är som lyckligast.

5. Buddah sa att det fanns gudar, men att dom inte lyssnade till ens böner. Därför var det onödigt att skänka saker.

6. Han menade att människorna själva skulle hitta sättet med meningen i livet. Buddah gjorde de på sitt sätt gneom att va fattig och rik. Men han tror att dom kommer hitta det bättre om dom gör de själva.

7.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar