måndag 27 maj 2013

Sammanfattning om film Palestina/Israel.

Denna filmen handlade om konflikterna mellan Palestina och Israel. I början handlar det om Janine Zacharia som är en journalist. Hon jobbar med den här konflikten och skriver om den i tidningar, hon säger att det är svårt att skriva om det. För det är alltid någon som reagerar på hur hon skriver det.Antingen Palestina eller Israel.
Dom visade bilder från Gaza, dom visade att dt var som ett fängelse, en mils brett utomhusfängelse. Israels soldater vaktar som en mur runt " fängelset " och låter ingen komma in eller ut. Dom är fast där inne och kommer inte komma ut innan  någon gör något. Dom visade även hur dom olika länderna lär sig om historian om palestina och Israel i skolan. I palestina lär dom sig att dom ska döda och aldrig förlåta dom, detta lär dom sig runt 8:års åldern. Till skillnad från Israel. Där lär dom dem deras historiam men dom lär dom att dom ska förlåta och titta framåt. Det var en man som hade tagit in 77 personer i ett hus i palestina. Dom fick gå till han och gömma sig för att det var många andra grannar till dom som hade blivit hotade med vapen och tvingats lämna sina hem. Dom militära hittade detta huset och bombade det. 22 personer dog, hela ägaren utav hustets familj dog. Nu bor mannen ute på gatan och har inget hem.

Denna händelsen tycker jag bara är sorglig, allt slutar med död och hemska saker. Filmen tycker jag är lörorik, för man ser hur det är på riktigt, verkligheten. Det här med skolan är en riktig skillnad, för när Palestina lärde sig att man ska döda och se blod och bara gjorde allt värre. Samtidigt lärde Israel att man skulle förlåta och titta framåt, att göra något positivt av situationen. Det är inte rätt utav Palestina att lära 8:åriga små barn att man ska döda och se blod! Inte rätt!
När dom berättade om den här mannen som hade förlorat sin familj närdom hade bombat huset. När dom berätta det så blev jag jätte rörd, för jag tyckte det va för hemskt för att kunna tänka sig. Tänk att han va ensam i sin familj kvar. Hemskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar