fredag 24 maj 2013

Bokuppgift v.21

  • "O Bröder och Systrar! Man stjäl en kajak, paddlar över Vinterviken, bryter dörren till en lyxvilla, snor en revolver - och möter kärleken.O Bröder och Systrar, ge mig svar på min fråga -Vad är kärleken?
Kärlek kan vara mycket olik. Det kan vara kärlek till en person, till en sak och även till en plats. Men i detta fallet så tror jag att det betyder en person. Kärlek till en person kan vara mycket olik, antingen kan den vara besvarad eller inte. Men kärlek är oftas mycket mycket lyckligt. 
Just i det här stycket så kommer det ifrån boken " Vinterviken" det är pojken John-John som säger detta. Det handlar om att John-John räddar en flicka som håller på att drunkna i Vinterviken men John-John räddar henne, som tack bjuder flickans pappa hem han till deras " fina " kvarter på fika. Där träffar han henne, han träffar flickans storasyster, han blir genast kär i henne, och hon i han. Men farens tro till John- John är inte stor. Den är tvärt om, han litar inte på han alls. Detta är ett stort problem. Kärlek är svårt när den inte är tillåten av andra. Men den brukar övervinna allt annat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar