fredag 17 maj 2013

Sammanfattning om boken " Dogboy " .

Boken som jag har läst nu heter " Dogboy " och är skriven utav författaren Monica Zak. Den heter Dogboy för att det handlar om en pojke som heter Alex som blir ett gatubarn, och ute på gatan kallas han Dogboy för hans två hundar som alltid följer med honom. Dom viktigaste personerna är Dogboy och hans hundar Emmy och Canelo. Men det finns även många andra personer som är med mycket i boken som han träffar på gatan. Denna boken utspelas i Honduras år 2008.
Boken börjar med att Alex berättar om när hans mamma tog med hela familjen till USA, men lämnade honom och hans pappa hemma i Honduras, sen efter ett tag åkte pappan också till USA.. Alex lämnades hos sin faster. Men sorgen mot sin mamma och pappa efter att dom lämnade han slutade inte! En dag fick Alex nog, han gick ut på bakgården och brände upp alla kort på sina föräldrar och sedan sprang han, sprang mot centrum. Och där började allt med att han ville kalla sig för Dogboy.
Hela boken handlar om när Dogboy går igenom massa saker på gatorna, han går igenom hemska, farliga, sorgliga men även vackra saker. Dogboy träffar även två hundar där som blir hans bästa vänner.  Boken slutar med att han kommit över allt med sin mamma. Det är när han är med sina hundar och sitter under bron som vanligt och pratar med dom. Han säger att han hatar sin mamma, att han har kommit över henne. I denna boken går det mycket svängar i Alex lycka. Han får många med och motgångar i sin tid som gatubarn. Och det budskap jag skulle vilja ge med denna boken är " Du ska aldrig ge upp ". För att även om det ser mörkt ut så vet du att det alltid kommer blir bra igen. Allt negativt vänder sig alltid mot positivt, men då måste du hjälpa till med det själv. Aldrig sluta kämpa för vad du vill ha.



25 kommentarer:

  1. HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAhA FAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  2. bääääästa boken, läser den i skolan. måste göra en sammanfattnig av sidorna 54-117 men har lämnat in boken så vet inte vad jag ska skriva, kan du hjälpa:)

    SvaraRadera
  3. Jag vill sammanfattning om Alex dogboy från kapitel 19-27

    SvaraRadera
  4. kan ni sammafatta kaoitel 18

    SvaraRadera
  5. BAJS NÄÄÄ SKOJA DEN E BRAAA FÖRFAAAAN

    SvaraRadera
  6. hej kommpis


    bra bok

    SvaraRadera
  7. ممكن تلخيص القصة كاملة

    SvaraRadera
  8. onödiga kommentarer folk lägger?

    SvaraRadera
  9. Kan nån snälla Gösta en liten sammanfattning på kapitel 18

    SvaraRadera
  10. ngn mer som ej läste boken så läser sammanfattning innan boksamtal?

    SvaraRadera
  11. hur avslutar bocken

    SvaraRadera
  12. hur slutar boken, råka tappa bort min lol

    SvaraRadera