måndag 9 februari 2015

Smörkniv.

Jag valde att just göra denna kniven eftersom jag ville ha nått med vingar och göra. Längst bak på min smörkniv är det små vingar, änglavingar.
När jag skissade försökte jag skapa något annorlunda, som ingen annan hade. Det var då jag kom och tänka på änglavingar, för det har ingen annan på sin smörkniv, men änglavingar är ockdså en personlig favorit. Jag tycker det är fint med vingar eftersom det är ett tecken på frihet. Enligt mig är frihet det bästa man kan ha. Hela kniven ser ut som en smal vinge, vilket jag tycker är fint. Den är enkel och nätt.

Jag har använt mig utav en figursåg, sandpapper, en halvrundfil ,en krokodilkäft, olja och pensel.
Jag började med att klippa ut min mall och klistra fast mallen på en träbit. Sedan målade jag av mallen på träbiten och började såga ut smörkniven med hjälp utav en figursåg. Detta tog några lektioner men efter det började jag och slipa med en halvrund fil och där efter sandpapper. När alla jacken och reporna  var borta så lackade jag min smörkniv med olja.

När jag sågade ut min kniv så råkade jag göra ett stort hack i mon kniv, så då fick jag använda mig utav  en halvrund fil riktigt mycket för att ta bort jacket. Alltså var det inget stort problem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar