onsdag 4 september 2013

President Barack Obama anländer till Sverige.

Idag den 4 september klockan 10 över 10 anlände Barack Obama till Sverige, han mötte upp utrikesministerar på flygplatsen som välkomnade han till Sverige. Han träffade bland annat Fredrik Reinfelt. När Barak Obama skulle komma från flygplatsen stängde dom av ungefär av halva Stockholm city. Bara för att Obama skulle komma igenom staden säkert. Dom hade även flera likadana bilar som körde igenom stan för att ingen skulle kunna veta i vilken bil han satt i. Obama ska åka runt här i Stockholm och prata med bla Fredrik Reindfelt om olika saker. Tex Sveriges ekonomi, och anfallet mot syrien som Obama planerar.

Jag tycker att detta är en riktigt rolig händelse. När man tänker efter så tycker hela Sverige att detta är en riktigt speciell händelse, men om Sveriges president skulle komma till USA skulle dom knappt märka det. Det jag tror Fredrik kommer prata om är att Sverige har en sådan bra ekonomi. Men Obama kommer nog att prata ganska mycket om Syrien, för Fredrik och Obama har träffats förr. Så han kommer säkert att be om tips.
Jag hörde i morse på tv:n att det har vart mycket protester i Stockholm om att dom har stängt av trafiken, det förstår jag, för dom som ska till sina jobb eller till skolan kommer inte kunna ta dom vägarna som dom brukar. Men samtidigt måste vi tänka på Obamas säkerhet, han skulle blivit överfallen av någon om han inte hade haft detta " skydd ".
Men tyckte även att det var överdrivet med alla dessa bilar, han kunde väll åkt i en bil? Visst han är USA:s president, men det är inte direkt att någon skulle bryta sig igenom det som dom hade stängt av och sedan hoppa in i bilen... Nej, jag tyckte det var överdrivet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar