fredag 20 september 2013

62 dagar, bokuppgift v.38

Tom har en sommarstuga uta på landet varje sommar. Där har han massor utav andra kompisar från varje hörn i Sverige. Detta är Toms första sommar med sin moppe, så boken börjar med att tom, Lassemiss och Arvid åker moppe. Tills det slutar med att dom kör på en ekorre. Ingen utav dom vågade ta upp ekorren. Då gick Lassemiss fram och lyfte upp den och berättade att dom var tvungen att begrava den. Men ingen vågade göra detta, så Lassenisse gjorde det själv.
Lassenisse är en riktigt speciell person, han bor här på landet året om och har oftast flåttigt hår och har alltid samma kläder. Han är väldigt lång och smal. Dom andra killarna i " gänget " tycker att Lassenisse är konstig och vill helst inte att han skall vara med i deras " gäng ". Men dom pratar bara om han när Lassenisse inte hör, så han vet inte om nått om att dom inte vill att han skall vara med.

Några veckor senare på sommarlovet kommer Toms storebrors kompis från stan till landet. Han kallas Joel. Joel älskar att spela fotboll för de mesta. Så därför spelar dom fotboll i 2 veckor varje dag ungefär. Till slut åker Joel hem från landet och vidare till ett fotbollsläger som han pratat om om dessa 2 veckor. Detta var skönt för Tom och hans kompisar att Joel åkte,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar