tisdag 8 april 2014

Dagbok.

Willys. 

Dag 1.
Idag var det den första dagen på våran praktik. Vi gick upp en timma för tidigt eftersom vi trodde att vi började klockan 8, men det var klockan 9. Våran handledare Seff visade oss hur vi man frontade. Det betyder att man ska ta fram varorna så det inte se tomt ut på hyllorna och att man ställer varorna på rätt ställe. Sedan visade han oss var man slängde alla kartonger. Första dagen gjorde vi detta hela tiden fram till klockan 3.

Dag 2.
Idag kom vi i rätt tid och inte en timme innan... Idag har vi packat upp varor till skillnad ifrån igår där vi bara frontade. Vi jobbade på badrumsavdelningen och gjorde klart 2 lådor med varor där.

Dag 3.
Idag gjorde vi samma sak, vi packade upp varor och frontade. Men idag hann vi med hela 5 kartonger på olika avdelningar. Frukost, bad, konservbrukar, kakor och frukt avdelningen. När vi ska gå och slänga kartongerna som varorna har varit i så måste vi gå ner till lagret och dra den på en truck. Det är tungt för armarna. Bra träning!

4. Idag gjorde vi samma sak som alla andra dagarna. Men idag ( till skillnad ifrån dom andra dagarna ) så tappade jag och Miranda en glasburk med rödbetor. Så vi fick torka upp det. Äckligt!

5. Idag frontade vi och tog upp varor. Men sista timmen fick vi sätta prislappar med en prissättare på varor. Det var roligare än att bära varor kan man säga...

Jag har testat detta nu coh jag förstår nu att detta vill jag inte bli. Det var inte roligt tycker jag, samma sak varje dag. Men det var en sak som va kul, och de va att träffa folk i affären. När man fick hjälpa dom att hitta saker. De var kul, men jag tror jag vill jobba med människor. Sjuksköterska kanske?

Långavekaskolan.

Dag 1.
Idag var det den första dagen på Långavekaskolan. Jag har hand om nollorna/sexårsverksamheten. Första lektionen hade vi " dagens bokstav ". Det går ut på att man ska lära sig mycket i en siffra. Jag tycke detta är ett bra sätt att lära dig alfebetet för då kommer man ihåg de lättare. Den hör veckan hade vi bokstaven Y.
Nästa lektion hade vi en lektion som handlade om hur man är en bra kompis. Där kollade vi på en film som handlade om en pojke som var ganska bråkig, sedan diskuterade vi varför hab var bråkig och hur man skulle kunna hantera det. Det är bra att dom lär barnen hur dlm ska bete sig nu när dom är så unga tycker jag. 
Sista lektionen hade dom matte där jag va lärare, jag lät dom jobba med olika stenciler och matteboken. 

Dag 2. 
Idag var jag sjuk, hade ont i halsen. 

Dag 3. 
Första lektionen hade jag svenska. Dom som int var klar med uppgifterna om bokstaven Y fick göra klart dom. Dom andra som va klara fick jobba med " sifferboken ". Där lär dom sig skriva siffror fint och snyggt. Nästa lektion var fri lek, då pärlade vi. Och sista lektionen var det matte, där fortsatte jag min lektion och han nya stenciler. 
Intevju med Marie. 



Hur länge har du jobbat här? Sen i januari 
Har du alltid velat va lärare? Nej.Sjuksköterska, i en ambulans  
Vad har du för utbildning? Lärarutbildning, universitet i Göteborg Vad får du för lön? 25,2.
Trivs du här? 


onsdag 2 april 2014

Mord vid allsvesnk fotbollsmatch.

I söndags den 30 april blev en 43:årig man mördad i Helsingborg centrum. Denna mannen hade en fru och 4 barn. Detta var när den första Allsvenska matchen skulle spelas. Helsingborg - Djurgården. 43 åringen skulle dit och heja på sitt lag Djurgården, men han hann aldrig till arenan. Enligt DN så blev han träffad av en flaska i mitten av Helsingborg och sedan blev misshandlad till döds. Han blev mördad av en utav Helsingborgs supportrar, som nu har erkänt sitt brott. Han sitter nu häktad.
När publiken på arenan fick reda på att mannen hade blivit mördad så gick dom ut på planen, och matchen blev inställd. När Djurgården och Helsingborg mötte varandra i ishockey samlade Djurgården in pengar på stadion som skulle skänkas till familjen. Den matchen fick dom in 172 000 kronor. Men deras mål är 1 000 000 kronor.

Egna tankar. 
Detta är en fruktansvärt hemskt händelse. Speciellt att han har 4 barn och en fru. Men jag tycker det är bra att dom har startat en insamling till familjen, eftersom mamman kanske inte kan försörja hela familjen själv. Men det är så här det är mellan dom olika lagen nu i dagens samhälle. Bara för att man inte hejar på samma lag eller har olika åsikter så hatar man varann bara för det. Om jag hade vart denna personen som hade gjort detta hade jag aldrig kunnat förlåta mig själv för de jag hade gjort.

När jag var i Malmö i söndags när Malmö och Falkenbergs FF spelade så satt vi på Malmös familjeläktare. Framför oss satt det en kvinna som också va FF:are, det såg jag genom att hon hade en halsduk som det stod FF på.  Det såg en man ovanför oss också, det var en MFF:are på läktaren med en ölburk i handen. Så skrek denna mannen " fy fan en FFare!" så kastade han ner hela sin öl på denna kvinnan. Hon blev helt förstörd. Hon hade inte gjort någonting och han kastar hela sin öl på henne för hon håller på ett annat lag! Har vi inte rätt att tycka vad vi vill här i Sverige? Detta problemet tycker jag är större än vad många andra tror! Det har till och med gått till ett mord, och nu sitter en hel familj utan sin man eller pappa.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/djurgarden/article18651428.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/supporter-dod-efter-brak-i-helsingborg/
http://www.sydsvenskan.se/skane/minst-en-till-sjukhus-efter-fotbollsbrak-i-helsingborg/
















Bild på mordplatsen.

En anställningsintevju.

1. Fågelaffär, hamnbörjekiosk, bensinmack, hamn, dagis, butiksbeträde, tryckeri.
2. Han lydde inte reglerna, kom inte överrens med chefen eller sluta själv pågrund att andtra gjorde fel.
3. Novell. Kort berättelse.

kläder.

När jag skulle gå första dagen till jobbet,  så tänkte jag att jag måste trivas på denna arbetsplatsen. Jag måste ha ett jobb. Men samtidigt så tänkte jag att jag måste vara mig själv. Så jag blandade reglerna som mannen på intjuven sa. Jag tog på mig kostymen, men så tog jag på kepsen. Perfekt!
När jag kom in så pratade jag med samma man som i intevjun. Jag kände att detta måste passa MIG. Jag måste trivas här.
Mannen började och sa- Jag sa till dig på intevjun att du skulle ha kostym, inte keps.
Då sa jag - Men jag har ju kostym? Kepsen står för hela min personlighet.
Mannen var strängare nu än på intevjun. - Jag tolererar inte detta. Ta av kepsen eller sluta.
Jag tog av mig kepsen.
Mannen såg förvånad ut och sa - Var detta första gången du lydde din chef?
JAg tänkte och sa - Nja, någon gång

Respons på min No film.