fredag 15 november 2013

Bokuppgift. v. 46

Författaren till boken jag läser är Cathy Hopkins. Cathy är född i Manchester. Hon har 5 äldre syskon. Efter 5 år så flyttade hon och hennes familj till Kenya. Hon bodde och gick i skola där i 6 år. När ho var 11 år så flyttade hon tillbaka till England med familjen. När hon var ung så var hennes stora intressen musiken.  Hon med i ett rockband och sjöng. Bandet kallades"  The Rockettest. " Det var inte förrän år 1987 som hon började skriva sin första bok. Det var massor utav humor böcker, dom var inte så långa böcker, bara 20 sidor ungefär, men hon gjorde många utav dom!
Nu har Kathy en man och 2 barn. Hon lever på en kulle in västra England.


Denna boken heter " Killar, kompisar och lyckokort ". Huvudpersonen är Lucy. Hon är en flicka som är ganska osäker på sig själv.  Lucy har alltid haft sin bästa vän, Izzie. Dom har varit bästa kompisar sen första året i skolan. Men sen den nya tjejen Nesta kom till skolan har allt förändrats. Hon ska alltid vara med, detta tycker inte Lucy om.  Lucy har en Mamma. Hon jobbar som psykoteraput. Lucys pappa jobbar i en hälsoaffär. Hon har även 2 bröder, en utav dom heter Steve. Han är 17 år, han älskar att använda datorerna. Hennes andra bror heter Lal. Han är 15 år, alltså bara ett år äldre än Lucy själv.

Boken börjar med att dom ska gå in i skolan och ska ha en lektion. Denna läraren som dom ska ha ( som Lucy inte tycker om) vill prata mycket om framtiden och känslor. Denna lektionen pratar dom om vad dom vill bli när dom blir stora. Alla säger olika förslag som läkare, frisör, sångare m.m. Alla säger vad dom vill bli, förutom Lucy. Hon vet inte vad hon vill bli.
Efter skolan när Nesta Izzie och Lucy gick hem till Lucy som dom alltid gör pratade dom också om vad dom ville bli. Till och med vid matbordet, hela familjen pratade om framtiden. Alla pratade om det förutom Lucy.

Nästa gång tror jag att Izzie och Lucy kommer börja bråka. Om att Izzie har lämnat Lucy och gått till Nesta. För i boken så skriver hon om att det är dålig stämning mellan dem. Sur stämning. Jag tror också att Lucy kommer inse vilken bra lärare dom har, för i boken verkar alla tycka om henne förutom Lucy. När jag läser den så verkar hon vara en bra lärare dessutom.

Tills på måndag ska jag ha läst 40 sidor i min bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar