onsdag 28 augusti 2013

Veckans nyhet. v.35

Den 18 augusti i Syrien , sägs det att presidenten  Bashar al-Assad har släppt ut Kemiska stridsvapen, mot dem som protesterade mot honom.  Dessa kemiska stridsvapen har dödat många människor. Män kvinnor och barn. Presidenten nekar självklart detta, men denna händelse har väckt USA:s intresse, dom har forskat mer i detta, och nu säger USA att dom har tillräckligt med bevis för att bevisa att Syriens president är skyldig. Skyldig för att släppt ut kemiska vapen. Nu har Obama sagt till sina arméer att dom ska göra sig redo. Obama tänker bomba Syrien till grunden. Men ryssarna är också intresserade av detta, men dom tyckte inte att det var deras sak att ta hand om. Dom tycker samma sak om USA, att dom inte skall lägga sig i. 


jag tycker att detta är riktigt hemskt... Såg några videor från SVT för en vecka sen ungefär. Dom visade en lokal med massor utav barn och kvinnor som låg döda. Dom måste ha fått i sig dom kemiska stridsvapen. Jag tycker detta är så orättvist! För hur ska dom som bombade veta att just dom här människorna var emot presidenten? Speciellt barnen, vissa barn där hade knappt börjat gå, dom hade väll ingenting med detta att göra? Dom var för unga för att dö såhär tidigt.
Jag tycker även att USA gör rätt i att lägga sig i och hjälper till med att avslöja presidenten, men med att dom ska bomba Syrien? Det tycker jag bara är överdrivet, det har inte riktigt USA med att göra. Dem kommer även få Syrien på sig när dom har ett fullständigt land igen, då kommer det bara bli mer krig. 

http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3750464.ece
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fakta-gasattacken-i-syrien_8462384.svd



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar